Bli med på vår transportrevolusjon

Her i Carrycut er målet å gjøre ting enklere for deg – spesielt når det gjelder frakt og transport av ting. Nedenfor er det en steg-for-steg guide for bruk av appen vår. Hvis du fortsatt har spørsmål hjelper vi deg gjerne, så send oss en melding.

Carrycut appen

Første ting først, vi må sikre at vi har samme vokabular. Her i Carrycut refererer vi til hver transportjobb som et oppdrag.

Oppdrag
[ opp|drag]
substantiv
1: transport av gods fra avsender til mottaker ved bruk av Carrycut appen.
Jeg trenger å flytte dette bordet til min nye leilighet, men jeg har ingen bil så jeg vil poste et oppdrag på Carrycut!

Dette betyr at hvis du ønsker å sende noe, så poster du et oppdrag. Hvis du har ledig plass og ønsker å levere en pakke, kan du ta et oppdrag som transportør.

Høres det fornuftig ut? Bra, nå videre til neste steg!

Komme i gang:

Justere innstillingene dine:

Det første du må gjøre er å justere innstillingene dine. Appen trenger informasjon sånn som bankkortet ditt – for å betale for sending av et oppdrag, og ditt kontonummer  – for å motta betaling som sjåfør. Du kan også velge å innkludere MVA på kvitteringene dine ved å huke av i firkanten for MVA. Instillingene finner du ved å klikke på de tre grønne prikkene i øvre høyre hjørne på skjermen. Når du har justert innstillingene dine kan du legge ut et nytt oppdrag eller velge å ta et oppdrag som allerede ligger ute!

Slik justerer du innstillingene dine i Carrycut appen

Poste et oppdrag:

For å poste et oppdrag er det første du må gjøre å velge Sende

Du blir da spurt om å oppgi litt viktig logistikk-informasjon. Dette vil inkludere en beskrivelse av hva som skal sendes, den transportmåten som passer for oppdraget (gå, sykkel, bil, varebil), hente- og leveringssted, en foreslått pris, i tillegg til hente- og leveringstidspunkt for oppdraget. Denne informasjonen er nødvendig for at våre algoritmer skal optimalisere ruten for transportøren.

Slik poster du et oppdrag på Carrycut

I tillegg blir du bedt om å oppgi informasjon om mottaker. Når du velger mottaker får du alternativene ‘Velg fra kontakter’ eller ‘Lag ny mottaker’ . Hvis du velger ‘ Velg fra kontakter ’, kommer du videre til adresseboken på telefonen din, og du kan velge en mottaker derifra. Hvis du velger ‘Lag ny mottaker’, blir du spurt om å oppgi mottakerens navn, epost og telefonnummer.

Når informasjonen er fylt inn, klikker du bare på ‘Publiser oppdrag’ for å poste oppdraget ditt.

Bli transportør ved å ta et oppdrag:

Er du klar for å hjelpe oss med å lage dette til en løsning for alle? Hvis du har litt ledig tid eller plass i kjøretøet ditt er det enkelt å bli en sjåfør!

For å starte må du velge ‘Frakte’ på startsiden i appen. Appen vil da bruke posisjonen din til å søke etter oppdrag i nærheten. Du kan også manuelt legge inn et annet startsted for turen din. Så skriver du inn hvor du skal i tillegg til å velge din fraktemetode, så vil våre algoritmer filtrere oppdragene og finne de som passer best for deg. Som et tredje alternativ kan du klikke i kartet, zoome inn eller ut, og finne oppdrag direkte der! Etter at du har sett gjennom alternative oppdrag, velger du det som passer for å finne mer informasjon og kontakte avsender.

Slik tar du et oppdrag på Carrycut

Motta et oppdrag:

Når noen velger deg som mottaker av et oppdrag, blir din kontaktinformasjon tilgjengelig for transportør. Da får transportør mulighet til å kontakte deg direkte for å avtale detaljer om leveringen. I tillegg har du også mulighet til å sende meldinger gjennom Carrycut appen.

Send meldinger:

Å sende en melding er så enkelt som å skrive den i tekstfeltet og klikke på papirflyet. Men, bare slik at du vet, å trykke enter på telefonens tastatur vil også sende meldingen. I tillegg kan du også sende bilder i Carrycut appen sine meldinger. Hvis du ønsker å legge til et bilde får du valget mellom å bruke telefonen sitt kamera, eller å velge et bilde fra telefonen sitt fotoalbum.

Slik sender du meldinger i Carrycut appen